SUPERFOOD. HVAD ER DET NU LIGE DET ER?

Du har med garanti sikkert hørt om begrebet “Superfood“. “Superfood” er bestemte fødevarer hvor der gavmildt er skruet op for en masse gavnlige næringsstoffer og vitaminer. Hvis vi starter med at sige: “Superfood” er ikke som almindelige ris, brød eller kartofler, som giver din krop simple og hurtige kulhydrater uden den store næringsværdi. Så ved du lidt bedre hvad det handler om.

Med  “Superfoods” så menes der rigtige, hele råvarer. Gode råvarer der altid er tæt-pakket med vigtige mikronæringsstoffer som mineraler, vitaminer og antioxidanter, der nærer vores krop og holder os sunde og raske.

Der findes ikke en konkret videnskabelig betegnelse for “Superfood”. Men “Superfood” er fødevarer, som generelt indeholder flere næringsstoffer – som fx antioxidanter, plantenæringsstoffer, vitaminer og mineraler – beregnet ud fra indholdet i hver enkelt lille kalorie sammenlignet med traditionelle fødevarer uden den store næringsværdi.

KROPPEN ER LØBENDE UNDER ANGREB

I dagligdagen er vores krop konstant under angreb. Den forgiftes nemt både udefra og indefra. Det være sig alt fra giftstoffer og kemikalier, til stråling fra elektronik og ringe luftkvalitet. Mange fødevarer indeholder tilmed syntetiske smags- og farvestoffer, farlige konserveringsmidler, E-numre, pesticider og herbicider. Og vi er holdt op med at kigge efter disse, da det er helt uoverskueligt indikeret på mad-emballagen i dag.

Men disse kontinuerlige angreb betyder, at kroppen dagligt har behov for at rense sig, rydde op og skaffe sig af med alle disse forskellige bakterier og urenheder. Resultatet bliver desværre ernæringsmæssig stress i din krop. En fysisk stress som hurtigt opbruger de vigtige mineraler og næringsstoffer, når kroppen ernæringsmæssigt er i ubalance. Således at du er i fare for at blive syg.

HVORDAN SUPERFOOD SPISES MEST OPTIMALT

“Superfood” kan være flere forskellige typer fødevarer. Men følgende fødevarer regnes for at tilhøre kategorien:: Acai Bær, Avocadoer, Blåbær, Gojibær, Grønkål, Hørfrø, Kakaopulver, Kanel, Kokosnød, Laks, Mandler, Råmælk, Spirulina og Søde Kartofler.

Hvis du ønsker at spise disse “Superfoods” er det afgørende, at spise dem i deres rå og oprindelige tilstand. Dette er vigtigt, da mange vitaminer og helsefrembringende ingredienser enten forsvinder eller minimeres ved forkert forarbejdning af fødevarerne.

Hvis du tilbereder “Superfoods”, er det som udgangspunkt vigtigt ikke at koge dem. Høj varme kan nemlig beskadige sarte, vandopløselige vitaminer og ødelægge de nærende antioxidanter, der ligger gemt i plantebaserede fødevarers pigmenter.

HVORFOR SPISE SUPERFOOD?

Ved ofte at spise “Superfood” undgår du mangel på kroppens vigtigste byggesten: Antioxidanter, mineraler og vitaminer, som du vil kunne være i risiko for at undvære, når du kun spiser dine traditionelle måltider. Det er et faktum, at det er svært at få alle de gode næringsstoffer via traditionelle måltider, uanset hvor sundt du spiser.

Og nu hvor vi taler kosttilskud, så husk også at benytte c*olie i måltid beriget med “Superfoods”. C*olie er i rå tilstand et “Superfood” i sig selv. Og ved at benytte dette jævnligt, sikres du alt i alt et super kosttilskud med essentielle fedtsyrer, vigtige mineraler, proteiner og vitaminer. Altsammen ingredienser der virker antiinflammatorisk og smertelindrende og som støtter dit immunforsvar på bedste vis.

KONKRETE FORDELE

Her er nogle af de vigtigste fordele, som forskere med stor sandsynlighed vurdere “Superfoods” til at kunne hjælpe os med: Det forstærker vores immunsystem; det kan bekæmpe dårligt kolesterol; det kan bekæmpe kræftfremkaldende inflammation; det kan neutralisere skadelige frie radikaler; det kan holde vores blodsukkerniveau under kontrol; det kan reducere risikoen for opbygning af snævringer i blodkarrene; og det kan hjælpe med vægttab.

GI’ KROPPEN ET AFGØRENDE BOOST

Kroppen bliver kun stærkere, når den får de vigtige vitaminer og mineraler, den har behov for. “Superfood” bidrager løbende med at støtte din krop i alle dens gøremål: Du vil føle dig mere frisk og sund, og du vil få din hjerne til at fungere optimalt. Når du spiser “Superfoods”, indtager du store mængder af aktive stoffer, som gi´r kroppen et helsefrembringende boost. Således at du atter kan få overskud og energi til de essentielle ting i livet.

Velbekomme!

PS: Læs mere om Dr. Mercolas videnskabelige tilgang til Superfoods her:
https://www.mercola.com/infographics/superfoods.htm

vejr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag information om cannabis samt tilbud fra os.

* Skal udfyldes

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig - uanset om det handler om kosttilskud, eller livskvalitet.