"VI ER NØDT TIL AT TAGE CHANCEN MED MEDICINSK-CANNABIS"

Det er ganske befriende, når en politiker for en gang skyld tillader sig at gå mod strømmen. Især når det handler om medicinsk-cannabis. Og i dette tilfælde er det intet mindre end vores sundhedsminister, som tager bladet fra munden.

Meget tyder på, at vores Ellen Trane Nørby (V) ikke lader sig påvirke af Lægemiddelstyrelsens evige problematiseren af cannabis samt trækken i håndbremsen. Men at hun kun virker til at være på patienternes side, hvilket er yderst tiltrængt.

“VI KAN IKKE VENTE PÅ EVIDENS I DANMARK”

Ellen Trane Nørby udtaler nemlig i et debatindlæg til Altinget: “Danmark har ikke tid til at vente på, at der bliver evidens for medicinsk cannabis. Og at vi derfra finder ud af, hvordan det virker… Vi er nødt til at forsøge os frem i stedet for at overlade patienterne til det sorte marked“. Nu er der heldigvis også en legal mellemvej, inden danskere bevæger sig ud på det sorte marked. Fx kan cannabis olie med CBD købes legalt på nettet, men det er en anden snak.

Vores sundhedsminister udtaler videre: “Disse patienter er i en situation, hvor selv stærk konventionel medicin ikke gør nogen forskel. Det er blandt andet patienter, som lever i store smerter hver dag. Og for hvem livet er gledet helt i baggrunden, og hvor sygdommen har taget over,” udtaler ministeren.

MEDICINSK-CANNABIS BØR IKKE VÆRE SYNTETISK

Et andet vigtigt spørgsmål melder sig også: Er vores sundhedsminister også er interesseret i cannabis i sin rå og økologiske form? Og ikke kun i den syntetiske og af staten designede magistrale og syntetiske produkter? Ellen Trane Nørby´s udtalelse betyder jo ikke nødvendigvis, at regeringen er interesseret i, at legalisere naturens egen naturlige medicinske cannabis.

Man kunne jo frygte, at Sundhedsministeren mener, at syntetisk cannabis skal være vejen frem. Også selv om de første dødsfald med brug af syntetisk cannabis er blevet dokumenteret. Som de fleste cannabis eksperter også erklærer, så de det den naturlige cannabis (og ikke den syntetiske) som utvivlsomt har udvist de bedste resultater med hensyn til helbredelse og forøget livskvalitet.

FORKORT PATIENTERS SMERTE OG SØG MOD UDLANDET

I forhold til den positive udmelding, så er der spørgsmål som befolkningen måske gerne vil vide. Nu hvor dette er sagt, hvorfor er politikere ikke for længst begyndt at søge udlandet? I udlandet er der himmelråbende store mængder af evidens om medicinsk cannabis som ligger klar til direkte brug. Fx i Canada, Spanien, Israel, Holland og USA. Det er her alle eksperterne kan give råd, så pak nu kufferten og kom af sted. Danmark er for længst blevet overhalet i viden, og et guldrandet eksporteventyr ligger ikke længere lige til højrebenet.

Både min og regeringens ambition er at gøre Danmark til et foregangsland i udviklingen og anvendelsen af medicinsk cannabis. Dette til gavn for behandling af patienter, der ikke oplever den ønskede effekt ved konventionel behandling. Og som hver dag lever i et smertehelvede. Skal vi lykkes med at gøre forsøgsordningen til konkret fremtidssikret praksis, er der ikke tvivl om, at vi er nødt til at turde tage en chance og eksperimentere. Derfor er jeg rigtig glad for, at stadigt flere læger vil være med til at hjælpe en gruppe patienter til et forhåbentligt bedre liv med færre smerter,” udtaler Ellen Trane Nørby.

ORD KRÆVER OGSÅ HANDLING

Flertallet af danskere går ind for at frigøre medicinsk-cannabis én gang og for alle. I Danmark er vi voksne mennesker. Og vi ønsker retten til selv at bestemme hvordan vi ønsker at behandle vores egne sygdomme. Så selv om Lægemiddelstyrelsen ikke ønsker at være med, så frigiv cannabis markedet og gør det lovligt. Og undgå venligst at lade de store lægemiddel koncerner fremstille medicinsk-cannabis, så ingen danskere efterfølgende har råd til medicin.

Læs mere om Lægemiddelstyrelsens seneste udtalelse vedrørende medicinsk-cannabis her: https://oilsbysimpson.dk/myndighederne-ser-ingen-risiko/

 

Kilde:

https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/1270-ellen-trane-norby-vi-er-nodt-til-at-tage-chancen-med-medicinsk-cannabis.html

vejr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag information om cannabis samt tilbud fra os.

* Skal udfyldes

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig - uanset om det handler om kosttilskud, eller livskvalitet.