LÆGEMIDDELSTYRELSEN "SER INGEN RISIKO VED MEDICINSK CANNABIS"

Den 5. september 2018 er en skelsættende dag for alle de mange syge danskere, der må selvmedicinere sig med cannabis.  For denne dag udtaler Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, at Lægemiddelstyrelsen (LMS) ikke længere ser nogen risiko ved at benytte medicinsk cannabis.

Og det er helt nye toner fra LMS, som i mange år ikke har ønsket at røre ved cannabis med en ildtang. Det er ikke mere end en måneds tid siden, at samme Senderovitz offentligt kritiserede danske “kendisser” for at agitere for medicinsk cannabis. Så noget (godt) må være sket i mellemtiden, siden Lægemiddelstyrelsen nu offentligt udtaler, at medicinsk cannabis ikke er skadeligt for nogen.

7 BUD PÅ HVORFOR LMS NU ENDELIG SÆNKER PARADERNE

Vi er naturligvis glade for denne nye holdningsændring, mens medicinsk cannabis går sin sejrsgang i EU. Restriktioner og begrænsninger for anvendelser af cannabis falder dag for dag som korthuse.

Vi vil gerne komme med 7 kvalificerede bud på, hvorfor LMS pludselig skifter standpunkt. Måske kun i ord, og ikke konkret i lovgivning, som det desværre har været hidtil. Men det vil tiden jo vise.

  1. MEGET NY EVIDENS UDE I VERDEN

Kan det tænkes, at LMS er begyndt at kigge ud over Danmarks egne grænser? For at opdage at medicinsk cannabis nu stormer frem i resten af verden – og på kort tid er blevet et globalt fænomen. Og lovens vogtere kan ikke længere ignorere de mange nye resultater fra verdenssamfundets læger og forskere. Såvel som de mange syges positive udsagn om cannabis. For hvis der er en positiv virkning ved cannabis, og denne nu bliver systematisk dokumenteret, så kan man jo heller ikke holde naturmedicin tilbage for patienter.

  1. PRESSET I MEDIERNE BLEV FOR STORT

Måske handler LMS´s pludselige kovending om, at presset fra prominente kendte danskere (bl.a. tidligere top-politikere) og andre toneangivende meningsdannere er blevet for stort. Så LMS tør ikke længere sidde på deres hænder og gøre ingenting. Og slet ikke når stadigt flere lande tæt omkring os har fanget fidusen. Og disse alle nu er begyndt at benytte cannabis og cannabis-ekstrakter til medicinsk behandling og videnskabelig forskning.

  1. WHO BLÅSTEMPLER CANNABIS

De nye toner fra LMS kan handle om, at selveste WHO i snart et år entydigt konkluderer, at medicinsk cannabis (CBD) på ingen måde er farligt. Endsige giver bivirkninger eller skaber nogen form for afhængighed. WHO vurderer i øvrigt, at op imod 147 millioner mennesker (altså 2,5 procent af verdens befolkning) jævnligt anvender cannabis. Uanset om det er som medicin eller til rekreativ brug

  1. FORSØGSORDNINGEN VIRKER UPROBLEMATISK

Måske handler LMS´s nye paradigmeskift om, at der i Forsøgsordningen herhjemme kun har været få meldinger om “bivirkninger”. Kun sølle 9 patienter meldte om bivirkninger, hvor kun 1 var alvorlig og 8 ikke-alvorlige. ”Vi ser intet signal om, at behandlingen skulle være forbundet med risiko. Rent bivirkningsmæssigt er der ikke noget at være bekymret for.” udtaler Thomas Senderovitz i den forbindelse.

  1. CANNABIS ER KOMMET HØJT PÅ DEN EUROPÆISKE DAGSORDEN

I juni 2018 bad EU-parlamentets udvalg for miljø og folkesundhed Europa-kommissionen om at svare på en række spørgsmål om medicinsk cannabis. Heriblandt om Kommissionen vil afsætte nødvendige økonomiske midler til forskning på området. Og i tillæg eventuelt tage skridt til en mere ensartet adgang for fællesskabets patienter til medicinsk cannabis.

Der er også kommet positive signaler fra EU’s eget Medicin Agentur (EMA). Ifølge  Vincenzo Costigliola, præsident for EMA er det især et voksende fokus på smertebehandling, som trodser cannabissens hidtidige legale status. Costigliola sagde kort før sin pensionering i januar 2018: ”Sagen er, at vi har bevæget os fra at betragte cannabis kun som et narkotikum til at have genopdaget det som medicin. Hvis vi kan bruge denne medicin, så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke gør det. Eftersom dette jo præcis er, hvad fremskridt inden for human medicin netop består i.”

  1. USA OG TRUMP SENDER NYE POSITIVE SIGNALER

Måske har LMS lyttet med, hvad den amerikanske præsident, Donald Trump, den 8. juni 2018 meddelte: At han med stor sandsynlighed vil støtte et republikansk forslag om, at alle amerikanske stater fremover frit kan legalisere medicinsk cannabis. Tilmed helt uden at risikere føderal indblanding. Et andet vigtigt signal fra USA, som mange iagttagere vurderer til at være et nyt paradigmeskift i USA: Den tidligere formand for Repræsentanternes Hus, den republikanske og meget magtfulde John Boehner, meddeler at han ikke længere opfatter cannabis som et farligt narkotikum.

  1. FOLKET RETTER SIG ALLIGEVEL IKKE EFTER LOVGIVNINGEN…

Ånden er kommet ud af flasken og derfor svær at få ind igen: LMS er måske begyndt at indse at løbet er kørt. At får de mange patienter ikke deres medicinske cannabis hos lægen, ja så køber de det enten lovligt på nettet. Eller de bevæger sig ud på det kriminelle marked, for at skaffe stærkere THC produkter.

Så uanset hvad LMS siger, så vil danskerne benytte medicinsk cannabis under alle omstændigheder – fordi det virker. Endvidere ser vi nu en voksende ældre befolkning, med mange kroniske sygdomme, skyde frem med et næsten folkeligt krav: De ønsker billige alternativer til den traditionelle lægeordinerede medicin samt stadigt stigende medicinpriser. Alt sammen faktorer der også har bidraget til at sætte fokus på medicinsk cannabis som et både effektivt og billigt alternativ.

FOLKET ØNSKER NU HANDLING BAG DE FLOTTE ORD

Dette er vores 7 bud på hvad der måske ligger til grund for LMS nye udmelding vedrørende medicinsk cannabis. Så nu venter vi bare på at se, at LMS også efterlever deres egne ord med konkret handling. Og fjerner de sidste juridiske sten i lovgivningen, så syge (som raske) danskere kan få den helbredende medicin. Den medicin som moder Natur frit har givet os for at styrke og forbedre vores livskvalitet.

Kilde:

https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/1251-laegemiddelstyrelsen-vi-ser-ingen-risiko-ved-medicinsk-cannabis.html

vejr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag information om cannabis samt tilbud fra os.

* Skal udfyldes

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig - uanset om det handler om kosttilskud, eller livskvalitet.