CANNABIS KAN HJÆLPE ADHD PATIENTER

En banebrydende medicinsk undersøgelse fra Tyskland, under kyndig ledelse af Dr. David Bearman fra American Academy of Cannabinoid Medicine (AACM) fortjener opmærksomhed. Undersøgelsen peger i retning af at medicinsk cannabis (med CBD olie) behandler ADHD symptomer mere effektivt end konventionelle lægemidler som fx Ritalin.

ADHD ER EN ADFÆRDSFORSTYRRELSE

ADHD er en hyperaktivitetsforstyrrelse, der rammer omkring 7-9 procent af børn og unge voksne samt omkring 5 procent af voksne på globalt plan. ADHD er en diagnose der tager udgangspunkt i en udtalt adfærdsforstyrrelse der primært handler om koncentrationsbesvær og mangel på impulskontrol.

ADHD patienter er primært kendt for at have et lavt dopamin-niveau. Voksne med ADHD har typisk ikke kun besvær med at kontrollere deres følelser. De har også problemer med at planlægge deres tid og udvise organiseret adfærd, fx ved at have en ringere evne til at fuldføre store som små nødvendige gøremål i det daglige.

ADHD patienter er også kendt for at have et relativt lavt dopamin-niveau. Som en neurotransmitter er dopamin et kemikalie, der videresender signaler mellem vigtige nerveceller i hjernen. Dopamin menes bl.a. at påvirke de centrale tankeprocesser, herunder hukommelse og opmærksomhed.

FRAVALG AF LÆGEORDINERET MEDICIN EFTER FORSØGET

En gruppe på 30 diagnosticerede ADHD patienter deltog i en tysk undersøgelse som blev påbegyndt i 2016. Disse 30 patienter var blevet udvalgt, fordi at de oplevede begrænset – eller næsten ingen – effekt med ordinerede lægemidler.

Og resultatet var opløftende: Efter at patientgruppen havde fået medicinsk cannabis blev det angivet, at alle 30 patienter oplevede en signifikant forbedring i deres koncentrationsniveau. Tilmed kunne de fleste patienter sove bedre om natten og blev helt udhvilede. Hvilket også bevirkede at deres hypermaniske stressniveau blev sænket markant i vågen tilstand.

Det var sandsynligvis på grund af cannabisens velkendte beroligende virkning, at størstedelen af ADHD patienterne oplevede en markant nedsat impulsivitet. Og netop den let maniske impulsivitet er ofte omdrejningspunktet for mange der lider af ADHD. Hele 22 af de 30 patienter har efter forsøget helt stoppet deres brug af medicin (primært Ritalin og Adderall).

CANNABIS FORØGER MÆNGDEN AF DOPAMIN TIL HJERNEN

Cannabis synes at behandle ADD/ADHD ved både at frigøre og forøge mængden af netop ​​dopamin til hjernen,” udtaler Dr. David Bearman. “Cannabis har samme effekt, men med en anden mere effektiv virkningsmekanisme end fx Ritalin og Dexedrine. Disse virker ved kun at binde til dopamin og således forstyrre den metaboliske nedbrydning af dopamin.”

Undersøgelsen var især interessant fordi, at mange indikatorer pegede i retning af, at cannabis hjalp med at reducere især hyperaktivitet og impulsivitet. Dette betyder, at patienterne atter kunne øge fokus og tilmed effektivt reducere deres hyppige udbrud af rastløshed og impulsivitet.

Fordelen ved medicinsk cannabis i forsøget var også, at der ikke blev påvist nogle negative bivirkninger hos nogen af forsøgspersonerne.

Så for at gøre en lang historie kort: Cannabinoider i cannabis vil kunne bidrage til at rette op på manglen af dopamin i hjernen, som alle patienter med ADHD har. Indtil videre er det i USA kun lovligt at ordinere medicinsk cannabis til ADHD behandling i Colorado og Californien. Men i takt med flere veldokumenterede undersøgelser som denne gennemføres, er det højst sandsynligt, at også flere stater vil tillade denne nye – og meget billige – behandlingsform af ADHD fremover.

Ønsker du at vide mere om opstart af cannabis olie, uanset om det er til dig eller en pårørende, så tøv ikke med at kontakte os.

 

Kilde:

http://ushealthmagz.com/2018/09/03/groundbreaking-medical-study-reveals-cannabis-treats-adhd-better-than-ritalinv/

https://www.trulieve.com/blog/groundbreaking-research-cannabis-may-treat-adhd-better-than-pharmaceuticals

vejr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag information om cannabis samt tilbud fra os.

* Skal udfyldes

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig - uanset om det handler om kosttilskud, eller livskvalitet.